Przepisy:
1.Kurczak z ryżem:
Składniki:
- piers z kurczaka,- marchewka,- ryż (drobna kasza).
Piers z kurczaka dobrze sparzyć, ugotować ryż. Marchewkę zetrzeć i również ugotować. Posiekac drobno piers z kurczaka wymieszać z ryżem i marchewka ( wraz z woda w której się gotowała)
2.Kurze łapki:
Składniki:
- nóżki lub skrzydełka kurze,- marchewka,- makaron
Kurze łapki ugotować ze starta marchewka, po ugotowaniu kurze łapki (skrzydełka) obrać i wymieszać z ugotowanym drobnym makaronem (najlepiej drobne gwiazdeczki).
3.Wołowina z warzywami:
Składniki:
- wołowina bez kosci,- marchewka,- pietruszka,- seler,- ryż (kasza drobnoziarnista lub makaron)
Wołowinę gotować przez około 10 minut, następnie dodać starte warzywa i gotować razem , do całkowitego odparowania wody. Całosć wymieszać z ryżem lub makaronem, wołowinę wczesniej drobno posiekać.
4.Serca z warzywami:
Składniki:
-serca drobiowe,- marchew,- pietruszka,- seler,- ryz (kasza , makraon)
Dobrze umyte serca ugotować wraz ze startymi warzywami. Po ugotowaniu drobno posiekać i wymiesza z ryżem (makaronem , kasza)
Na wierzch przygotowanych, ostudzonych potraw można dodać starty ser, szczególnym przysmakiem ze względu na swój zapach jest parmezan.
Uwaga! Nie należy dodawać żadnych przypraw do przygotowywanych potraw (soli, pieprzu , bulionów, rosołków). Pies to nie człowiek i nie wszystko co według nas jest niezbędne jest potrzebne psu, wręcz przeciwnie przyprawy mogą spowodować kłopoty pokarmowe.
|